Sommaren fortsätter oförtrutet

12/7 2015
 
Gaahh! vad tiden rusar i väg. Redan mitten av juli och man håller fortfarande på att vänja sig vid sommaren.
Det händer hela tiden massa roliga saker och det i kombination med att jag ännu inte har haft semester gör ju inte att tiden går mindre sakta.
Men för min del tycker jag att jag lyckas ta tillvara på tillfällena även om man har fått släppa en del för att det helt enkel inte hinns med. 
 
 
Vår fotoutställning på Fik och Butik i Rockneby kom upp som planerat och hänger där alltjämt och i två veckor till. Så passa på om du har vägarna förbi.
Några bilder har till och med blivit sålda och det är naturligt vis oerhört roligt.
 
 
Den här bilden får väl symbolisera jobbet i trädgården som aldrig tar slut. Lieslåtter i juli ger inte de bästa förutsättningarna för lättsam slåtter, men det är kul ändå. passade på att slå ogräs i några rabatter när jag ändå hade orvet i händerna.
Någon har tydligen trott att det inte bodde någon i huset. Det säger väl lite om hur trädgården kan uppfattas. medan andra har utryckt gillande  och berömt. Så tolkningarna har ganska stor spännvidd kan man säga. 
 
 
Färjestadens marknad blåste bort kan man säga. Men i stort sett var det samma gamla skit grejer som vanligt.
 
 
Fiskenerven sliter och drar i mig och dottern och vi slåss med tillvaron för att komma ut med spöna. och i bland lyckas det. Nästa steg är ju att få fisk;)
 
 
Kollade in lite i Småland och hittade fin fina fiskevatten som ska provas framöver. Hoppas förstås kunna återkomma med det.
 
 
Men så har jag ju båten också, så när allt stämmer så frestar man ju lyckan där också. Rodd och kast och rena expeditioner till grund och stenar för att se om där finns något oupptäckt fiskeeldorado.
Ja ja, jag ska köpa spöhållare när jag någon gång lyckas ta mig över bron.
 
 
Det är sånna här tillfällen som gör sommaren så himla rolig.
 
 
Att stångas med de här i mörkret försöker jag undvika.
 
 
Senast (i går kväll) hade jag SÄLskap av en gråsäl. Till skillnad från min gamle vän knubbsälen så var den grå betydligt blygare. Den stack i stort sett bara upp ögonen ur vattnet och gav ifrån sig märkliga plask, så först trodde jag att det var en stor gädda som låg och vältrade sig i ytan. men plötsligt dök en stor nos upp innan den snabbt försvann. Sedan hörde jag de där plasken lite runt om mig, men aldrig speciellt nära.
 
 
 
Ladusvala
Precis fåglarna måste ju hinnas med också.
 
 
Beijershamn har varit hett några dagar. Isande vindar över Sibirien har gjort att de fåglar som lagt sina ägg och överlåtit ruvande och uppfödning av ungarna till sin partner, har skyndat lite extra söder ut i år. Men så stoppades de upp av blåst och regn här över Skandinavien, varvid stora mängder vadare nu rastade och väntade på bättre väder.
 
 
Japp alla små prickar är fåglar de som stod på gytjan syns inte på bilden.
 
 
jag räknade till ca 1500 kärrsnäppor, 40 spovsnäppor, 30-40 gluttsnäpoor, vidare fanns där myrspov, svartsnäppa, rödbena, mosnäppa m.m.
Här är spovsnäppor i jakt på någon sorts sandmask.
 
 
Kärrsnäppan bakom spovsnäpporna har fått upp en fin mask. När spovsnäpporna fick tag i en mask sprang de till vattenlinjen och tvättade dem innan de svalde dem.
 
 
En skärfläcka med en spovsnäppa mellan benen flankeras av kärrsnäppor.
 
 
Här tvättas det sandmask.
 
 
Ung skrattmås
 
 
Se på mina fina knästrumpor
 
 
Så stämde alla tiderna ihop så jag kunde ta med på en segling med Aluett. Friska vindar på upp mot 14-15 m/s från NV lämpade sig väl för att segla ner henne till Grönhögen från Kalmar. Där ska hon ligga i sommar och göra seglingar med turister i sammarbete med Eketorps borg.
 
 
Det gick undan värre, vi passerade snart Mörbylånga som vi hade som allternativ första hamn att gå in i för natten, men seglingen hade ju just börjat, kändes det som.
 
 
 
Vidare söder ut. Ganska gropigt mellan varven men hon flöt som ett nötskal på vågorna med sina 9 ton.
Vi brakade så småningom in i hamnen efter några klockrena manövrar för att svänga runt och komma in från syd väst. 
 
 
 
 
Sista metrarna blev dock lite väl tunga att ro mot vinden så när vi fick lite bottenkänning fick vi hjälp av snälla sjöräddningen att föra oss säkert in sista biten till kaj.
 
 
Efter ca 5 timmar var vi alltså framme. Det var en rolig och lärorik tur.
Gå in på Aluetts hemsida och se när hon seglar sina turer i Grönhögen i sommar.
 

På tal om gamla grejer. Sandby Borg 2,0
Hm!
 
 
 
 
 
FRID
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto och illustration | |
#1 - - Robex Lundgren:

fint

Svar: Tackar :)
Kallebaatur

Upp