Kvarnvings(k)råkan och en liten tävling.

Torsdag 27/2 2014
 
Det är ganska behagligt nu. Fåglarna börjar dyka upp, Morgnarna är ljusa, liksom kvällarna.
Och man vill gärna ut i marker och Sjöland och slå sin lov.
 
Här är lite bilder från de senaste dagarna
 
 
Soluppgång över Alvaret. Bråttom till jobbet men kunde inte låta bli att stanna och ta den här bilden. Några minuter senare var molnluckorna ordentlig tilltäppta och det blev bara grått.
 
 
Hittade den här tilltufsade blåsippan i skogen hemma, nog lite frostbiten.
 
 
Den här bilden är jävligt platt egentligen, men efter som jag nästan ser den från huset så har den ju ett värde för mig och kanske någon annan som känner igen sig. Så ser det ut i alla fall.
 
 
Strax innan hockeyfinalen i söndags gjorde vi en chansning och gav oss ut på Alvaret i stället för att päsa framför TVn. Vi kunde ha missat en spännande final med ett guld till Sverige. Det hade ju varit illa att missa. Men så här efteråt så drog vi det längsta strået;)
 
 
Vi drog till Penåsa och knallade ett tag. Hunden tog ett vårdopp i penåsabäcken.
 
 
Rastplatsen vid det gamla banvaktarbostaden är i toppskick.
 
 
Här finns flera vindskydd och grillplatser, ca 400 meter från parkeringen.
 
 
Man går på den gamla banvallen som sträcker sig över Alvaret till Skärlöv. Lättillgängligt och bilfritt.
 
 
 
Murarna längs den gamla järnvägen finns kvar på båda sidorna. De byggdes för att hålla djuren borta från banområdet. Härifrån utgår också stigar ut på Alvaret med tex Tingstad flisor och en Ödeby som mål. själv tycker jag att det är ett av de finnaste Alvarområdena, lite kuperat och varierande. men de platta öde slätterna är inte heller så pjåkiga.
 
 
I nuläget är det dock ganska blött, bitvis.
 
 
En annan lite soligare dag gick det inte att låta bli att ta den här bilden i Mörbylånga, Råkorna är roliga att titta på. De vaggar runt som en gamla sjömän och pillar på allt de hittar. Det är flera som vill att kommunen ska sälla sig till Borgholms utrotningskampanj och ta död på dem. mest för att de låter och bara finns, en och annan skit blir det väl på någon bil, men inte alls på samma sätt som det kan bli i andra städer. Man kan ju alltid flytta på bilen har jag hört.
 
 
Kvarnen på Sjöbacken i Mörbylånga. En kråka och en råka sitter på vingen. Jaa, jag vet att rubriken är lite långsökt men lik väl korrekt:)
 
Under nästa vecka är det båtmässa i Älvsjö i Stockholm och sista helgen pågår Vildmarksmässan under samma tak. Det går ju inte att missa.
 
Och nu en liten pristävling
Vem skrev följande rad och i vilken bok står den?
 
"Braxen lekte, enen rykte och häggen gick i blom. Och ......... sådde vårråg i den bortfrusna höstsäden."

Den ska väl inte vara omöjlig.
Skriv ditt svar här på bloggens kommentarruta.
 
 
 
FRID
 
 
 
 
 
 
Foto och illustration | | 3 kommentarer |
Upp