Lite på sjön och så.

27/8 2014
 
Sedan jag kom hem från fjällen har det varit mycket jobb och beredskap.
 
 
Har det väl funnits lite tid har det inte varit väder för någon trivsam roddtur.
men några tillfällen har det ändå blivit.
 
 
Annars kan man ju fota lite på land. Sensommar
 
 
 
 
 
Rysk martorn är väldigt speciell med sin klara blåa färg. det som inte står i plantskolekatalogerna är att den drar till sig mängder med spyflugor och getingar. Den här dagen var de dock inte på plats. Kanske inget för uteplatsen.
 
 
 En metartur till Laboratorieholmen i Kalmar blev det också, men där fanns bara alger sjöslak och ålgräs.
 

I bland så ...
 

Och ganska ofta så .....

 
 
i går fick jag ca 1 tim på mig när vinden vände och lade sig helt ett tag och innan regnet drog in och vinden ökade igen. 4 km blev det i alla fall.
 
 

Har fixat lite nu så i och upptagningen blir lite enklare. Delen i sjön flyttas lätt om man behöver dra upp lite längre eller tex vid lågvatten.
 
Portabel slip lätt anpassningsbar till vattenståndet. ser fram mot en lång höst med fint väder.
 
 
Det gör nog hunden med, men han längtar nog till lite frost också, så fästingarna ger sig.
 

OBSplats Stora Rör tar form. Invigning på lördag den 30/8 kl 11
 
 
En fullt utrustad Ölandssnipa skulle göra postrodden mellan Stora Rör och Revsuden för ett par helger sedan men det blåste för mycket så det fick bli en lite större båt.
 
 
Alla stående bilder här ovanför är tagna med mobilen, Camera 360 appen och HDR filter. Många gillar inte "fixade" bilder och jag är också fundersam till om det är rätt att bara ha sådana bilder, men samtidigt är det roligt att fota i HDR. Det bli ju ganska dramatiska effekter och lite starkare färger. tycker de funkar i en blogg eller på FB men inte i böcker eller på utställningar om man inte informerar om det.
 
 
Den här bilden togs vid samma tillfälle med min "vanliga" kamera. Den beskriver ju verkligheten lite mer som det var. verkligheten är rätt fin den med ibland.
Lite norrut igen då.
 
 
 
FRID
 
 
 
 
 
 
Foto och illustration | | Kommentera |
Upp