Lite bilder

Tisdag 24/9 2013
 
Här kommer lite bilder från de senaste dagarna. Det blir mycket marina motiv men bor man på en ö och har hittat till stranden så blir det lite så;)
En del bilder har setts på FB också. Förresten, vet ni att Kallebaatur har en egen Facebooksida, gå in och gilla så kanske det blir lite mer fart där. Har varit lite dött där ett tag.
 
Under en kvällstur
 
 
En flock vipor har slagit sig ner på ett hyffsat rävsäkert ställe i väntan på mörkret. En gråhäger övervakar incheckningen.
 
 
 
Båten Aluett ligger i sin hemmahamn i Kalmar. Under skördefesten (nu i helgen) ska de segla en pumpa över till Öland. Hon är ju en kopia av ett vrak de hittade utanför slottet när de grävde ur där på 30 talet. Hon är från 14-1500 talet och byggdes av ALUarbetare på 90talet.
 
Och, ja Kalmar vi på Öland vet att ni finns.
 
 
 
En kvällstur till stranden för ett dopp. Så sover man bättre.
 
 
En bild från brofästet i Möllstorp nu i kväll
Jag tog bilen dit. Granseglen fick vila i kväll.
 
 
 
Barnamördaren Ivan Volkoffs flyktbåt sjunker ihop mer och mer. Det sägs att det var med den här båten hade flydde över sundet när han skjutit den 15 åriga Greta år 1915. dagen efter återvände han dock och vistades i vedboden där Greta låg lik. När han upptäcktes drog han över sundet igen.
I den efterföljande rättegången hade båten en viktig roll huruvida han hade planerat dådet eller om det var hastigt påkommet. Dagen innan hade han nämligen varit i Kalmar och skaffat reservdelar till båtens motor, något som åklagaren menade var bevis på att han planerat allt in i minsta detalj.
Jag har skrivit om den här historien tidigare "En Öländsk tragedi"
 
 
 
 
Ispeudde i det sista ljuset
 
 
I Mörbylånga hamn ligger "Potatisbåten" Venus och lastar Ölandspotatis. sedan ger hon sig iväg till fastlandet och säljer sin last längs Smålandskusten. Sill och lök har man också.
Hade väll varit kul om hon legat kvar över Skördefesten.
 
 
Hon hör hemma i Valdemarsvik. Under 9 år rustades hon av sin nuvarande ägare Lars Lind, en gammal sjöman.
 
 
En lite smörig bild från en begynnande äppelskörd. Koltrastarna ska ju ha något till vintern och så blir det ju lite äppelkakor också
 
 
Smått utschasad efter kvällsdoppet. då är en snackstund med husse i bilen alltid välkommen.
 
 
 
 
 
Frid
 
 
 
 
 
 
Foto och illustration | | Kommentera |
Upp