Påsktur II

Efter den här vintern så är vi värda den här våren. kanske inte alltid så jättevarmt men torrt, klart och fint väder har det varit.

Det är mer än en månad kvar till sommaren så det blir en lång härlig vår. Hoppas jag.Kalmarsund låg åter spegelblankt på påskdagen.Vindkraften vilar.Som så ofta möts man av dovhjortarna när man kommer ner mot udden, ...... liksom fyrvägsviporna.Det är vindstilla men snurrorna lyfter ändå. jag tror det är ett par kråkor som byggt sitt bo uppe i sjömärket.
Snacka om kanonläge.Längst ner på udden hade en kaja trasslat in sig i sig själv.En sälkut låg utanför udden. Det har jag aldrig sett här förut.En gransångare spelade för fullt i fyrträdgården, "salt sill salt sill" kan man tycka att det låter som.Det var rätt mycket småfågel i trädgården. Här har en rödstjärt fastnat i ringmärkarnas nät.Nere vid ventlinge badet stod ett par rödbenor och väntade på ägg.

Det var ju inga rariteter den här dagen direkt. 
Två mörka och en ljus fas av sträckande kustlabb såg jag dra förbi under morgonen det är alltid roligt.

Vi besökte även goda vänner med gård en bit upp på Öland.

En planerad fjällvandring, som jag lär återkomma till, renderade i ett utrustningskollsbesök i Kalmar.
Det är dags att uppdatera fjällvandrargrejerna Det är 20 år sedan de användes sist.
Några träningspass, hundpromenader och förståss trädgårdsjobb så var en kanonpåsk till ända.

Jo just det. jag var ute med rådjurspipa och testade lite.Det här är ju bevis på att de åtmindtonde inte flydde. Det verkar som att de i alla fall inte misstänker något skumt borta i brynet när de hör mitt pipande, och så slappnar de av.

Ja ja den här bilden är tagen på långt håll och i skymning med digitalzoom och lite uppförstorad.
Jag hade i alla fall enbenstativ. Se det som en ren dokumentärbild ;)
När de kommit tillräckligt nära var det för mörkt att fota, men kul var det.

Tönn har hamnat vid Torne älv. Är han måntro på väg till sitt förra sommarställe i Jämtland, eller tänker han göra en lov ner i södra sverige först, precis som förra året.
Vi får se, om grejerna får sitta kvar.
Frid

 
Foto och illustration | | Kommentera |
Upp